söndag 8 mars 2009

Inspiration - kakel och klinkers

Igår åkte vi upp till Stockholm och besökte olika kakelfirmor för att få lite inspiration till våra badrum. Vi kom iväg i någorlunda tid och åkte direkt ut till Bromma där många kakelfirmor håller till i närheten av varandra. Vi besökte Konradssons, Kakelpalatzet, CC Höganäs, Kakeldax och Kakelspecialisterna.

Utrustade med kamera, papper och penna gick vi igenom butikerna och fotade. Det var inte små butiker utan det fanns massvis med utställningar, hela dagen gick åt att fota och skriva ner vad vi gillade och inte gillade. Har fått någorlunda kolla på vad vi vill ha.

I badrummet där uppe blir det nog svart och vitt, vitt stort rektangulärt kakel (30x60) och svart klinkers antingen stort fyrkantigt eller stort rektangulärt (30x60 el 60x60), i duschen kommer vi att ha mindre svarta klinkers men samma vita kakel som i resten av badrummet.

Gästbadrummet på nedervåningen kommer troligtvis att gå i vitt och grått, lite mindre vita kakelplattor (20x30) och rektangulära gråa klinkers på golvet. Nu ska vi gå igenom alla bilder och verkligen bestämma oss för storlekar och färger. Sedan är det bara tt ge sig ut och hitta det kaklet vi vill ha för bästa pris. Tur att vi har några månader på oss :)

Nedan ser ni lite inspirationsbilder från de olika butikerna.









1 kommentar:

sandyekman sa...

Man behöver absolut se saker och ting live! Bra att ni tog er en runda!
Ska fota som fasen i helgen när vi flyttar in. Just nu är den högblanka svarta jättedammig av allt skräp i husbygget. Men innan du får se den ska jag se till att den blir skinande ren!