söndag 31 maj 2009

Dagens beslut

Vilket härligt väder det har varit idag, sol, sol och massvis med värme. Det är nästan så att man inte vågar säga att man faktiskt inte har njutit av vädret speciellt mycket. Vi hade ett hektiskt schema idag eftersom jag blir borta nästa vecka på tjänsteresa, massvis med saker som skulle beslutas om.

Vi åkte nämligen över till Västerås för att titta till vad Bauhaus har för kakel och klinkers samt även svänga förbi lite elbutiker och IKEA. Det gick faktiskt bra och jag tror att vi har hittat det vita kaklet uppe till det stora badrummet. Eftersom vi bara ska ha vita stora kakelplattor på väggen ville jag se om vi hittade någon butik som hade någorlunda bra priser. Har fått höra att Bauhaus ändå har prisvärda kakel o klinkers och vi hittade en 30x 60 vit matt plattta som vi bestämde oss för. Första beslutet taget!

Andra stoppet var på Runes färg, som säljer Beijer färg och sedan på Flügger färg. Vi måste ju börja titta på vilken färg vi ska ha till utsidan av huset, så nu har vi börjat förkovra oss i alla de olika färgmärkena och det som har med målning att göra. Eller ja Johan får ansvaret för att bestämma vilket märke så tar jag hand om vilken färg. Bra fördelat tycker jag :)

Efter färgstoppet tittade vi in på Ljusexperten där vi hittade väldigt fina strömställare och vägguttag från Elko, serien Elko Plus, rak och enkel, tycker jag passar bra in i huset. Nu ska vi kolla med elektriken om vi kan ha dessa istället för de som är standard.
Sista stoppet var på IKEA där vi kollade på lösningar till klädvården, vi valde nämligen bort vår allbänk med tillhörande vask för att istället fixa till en helhetslösning med skåp och vask från IKEA. Det finns väldigt bra alternativ där och vi har nog kommit fram till ungefär vilka skåp, luckor och vask som vi ska ha. Behöver nu bara räkna på hur lång bänskiva vi behöver och sedan få datum när snickarna behöver skåpen.


Allt som allt har det varit en väligt produktiv dag och vi hann till och med på eftermiddagen att sitta ute i det fina vädret. Då satt vi och tittade igenom elritningen igen och fundera över på vad det är vi verkligen behöver och inte. Vi fick nämligen offerten från elektriken förra veckan så nu har vi gått igenom och bestämt oss för vart vi ska ha spottar och vägguttag osv. Nu ska Johan träffa elektiken i veckan och gå igenom vad det är vi ska ha och inte, sedan är det bara att gå ut och leta lampor!

Inga kommentarer: