måndag 26 januari 2009

Mätningar ute på tomten

I söndags tog vi oss ut till tomten för att mäta ut placeringen på huset nu när vi har vridit upp det lite mer mot sjön. Vädret var inte det bästa utan det var blött och ruggigt, snön som kom i lördags hade smält så det var verkligen inte väder att gå runt på en geggig tomt/åker... men vi trotsade vädrets makter och stod där med mätverktyg en väldigt låååång tid.

Det var inte det lättaste att mäta ut huset, först måste man bestämma från vilken punkt och hur ska man veta att det blir 100 % korrekt? Jag kan ärligt erkänna att det inte blev helt korrekt, efter en timmes mätande och pålslagning kom vi fram att vi hade mätt fel, suck, då var det bara att börja om, som tur var behövde vi bara flytta fram huset 1,5 m. Så nu tror vi att det är någorlunda korrekt.

Men det blev verkligen bra, det känndes helt korrekt att vinkla huset mer mot utsikten, nu får vi bättre utsikt från vardasrummet samtidigt som vi slipper titta in i grannens vardagsrum, det kunde inte ha blivit bättre! Här ser ni hur vi nu har placerat huset på tomten. Altenen kommer att ligga helt perfekt mot eftermiddags och kvällssolen. Frågan är bara vad vi ska göra med all denna tomt till vänster om huset... det får vi nog fundera ut efter husbygget....


3 kommentarer:

Caroline Nordwall sa...

Placeringen blir jättebra! Skönt att ni har någon som ni kan få råd från. Svårt att tänka på allt...

Vi får ta smarrig middag med nån pava vin och inredningsbrainstorming snart då :) KOMMER BLI TOPPEN!!!

Paulina sa...

Roligt att du hittade hit :)
Ja lite vin och inredningsbrainstorming låter som en mkt bra idé, precis som målningen i lägenheten gick ;)

Anonym sa...

Hej!
Angående det där med spegeldörrar eller ej på hallgarderoben: Vi har valt bort det, eftersom vår hallgarderob syns ifrån vardagsrummet. Vi tror att det skulle bli tröttsamt att se sig själv i spegeln när man sitter i soffan... Men i ert fall syns den ju inteinifrån huset, och dessutom så har ni ingen annan väggi hallen att hänga en spegel på, så det skulle säkert bli jättebra med spegeldörrar.