måndag 19 januari 2009

Fönster och husplacering

Idag åkte vi till Västerås och träffade Göran på Sävsjö Trähus för att finslipa huset. Vi trodde att det skulle gå ganska fort men det tog flera timmar. Husets placering vinklade vi lite så vardagsrummet vetter mer mot sjön, så slipper vi också utsikten rakt på grannens vardagsrum. I helgen får vi åka ut till tomten för att stega upp huset och se till att vi blir nöjda.

Det som tog längst tid var att få till fönstersättningen, herregud det var ju jättesvårt att bestämma sig. Men nu har vi tagit bort altandörren i köket, flyttat båda altandörrarna från burspråket till en i kök/matplats och en i biblioteksdelen så att det ska bli enkelt att komma ut till altanen. Vi tog även bort ett litet fönster i ett av de små rumment på övervåningen. Vi tittade även på att ha ett runt fönster i köket, men tyvärr kostade det lite för mycket, jag kunde få 6 vanliga fönster för priset av ett fönster, det är himla synd eftersom runda fönster är väldigt fina. Som sagt det tog sin tid at bestämma sig, vi hade många olika ritningar och förslag innan vi tog en helomvänding och valde det slutgiltiga. Förhoppningsvis får vi de uppdaterade ritningarna så kan jag lägga upp dem.

Jag fick även lite klarhet i kakel och klinker djungeln, det var som jag trodde, vi kan inhandla kaklet i vilken butik vi vill. Då blir det dax att ta tag i detta om en stund. Vi lade även till de tillval vi hade i kalkylen så att vi har en så uppdaterad kalkyl som möjligt.

Inga kommentarer: