fredag 31 juli 2009

Målning

Nu har vi äntligen börjat att måla! Hemkomna från en varm vecka i Grekland satte vi igång. Johan hade varit duktigt och målat under min resa till Kroatien så nästan hela huset var grundmålat. Bra jobbat! Se så vitt huset blev efter grundmålningen.

I tisdags kom vi hem och under onsdag tom. idag har vi mobiliserat våra vänner för målning av huset. Vi har verkligen fått massvis med hjälp som vi tackar för och så har vi kommit väldigt långt under dessa dagar. I onsdags fick vi oväntad hjälp av vår granne som hade en vän som ägde en gammal ställning så den monterade vi upp på kortsidan så slapp vi hyra skylift. Här jobbar grabbarna hårt med ställningen och sedan blev det grundmålning av kortsidan. Under tiden målade tjejerna fönsterkarmarna i äggskal.


Man får inte vara höjdrädd, eller så får man övervinna sin rädsla och klättra ut på ställningarna, här är det hårda bud från arbetsledaren (Johan...). Laura klarade det galant uppe på taket, hon var en klippa :)

Arbetsledaren tog ansvaret och målade allra högst upp 7,5 meter upp, jag kan erkänna att så högt vågade jag mig inte upp utan Johan fick måla däruppe och det har vi förevigat med denna bild.

I torsdags fick Laura marktjänst och ordnade med lunch, det blev grillade hamburgare och vi fick till och med lyxen att få hemlagad blåbärspaj, man tackar så mycket.

Så här fint kommer huset att se ut när det är klart. Jag är så nöjd med färgen på huset, passar verkligen bra in i miljön och med takpannorna.


Idag blev vi klara med korsidan, det är bara att checka av, nu har vi tre sidor kvar. Långsidorna är bara en strykning kvar av Duva medan på korsidan har vi grundfärg och två strykningar med Duva och Äggskal. Sedan är vi klara.
Om det blir fint väder i nästa vecka kommer vi troligtvis att bli klara. Tänk vad skönt det hade vart. Ja vi får väl se. Det kommer mer uppdatering framöver, imorgon ska Johan montera ner ställningen och ställa upp den på andra korsidan så att vi kan börja där. Förhoppningsvis blir vädret fint på söndag så att vi kan börja måla igen.

Inga kommentarer: