torsdag 11 juni 2009

Fundersam på klinkers i badrum

I går var vi ute vid huset och träffade plattsättaren för att gå igenom vårt val av kakel och klinkers. Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga bilder men det går framåt i huset. Det har kommit upp lite ventilationsrör och elektikern har dragit alla kablar på nedre våningen.

Med plattsättaren gick vi igenom alla rum som vi ska ha kakel och klinkers i. När vi kom upp till det stora badrummet på övervåningen blev det lite svårare. Hade ju bestämt att ha stora plattor på golvet 30x60 överallt utom vid dusch och bad där vi sätter 15x15 plattor. Då säger plattsättaren att 20x20 är det som rekommenderas som största plattor på golv för att man ska få till fallet bäst. Han sa sedan att visst går det men det blir inte perfekt. Suck nu vet jag inte vad vi ska göra........

....ska vi chansa och köra på 30x60 och hoppas på att dem kan få till det bra eller ska vi börja om igen och leta nytt klinkers??? Är det någon som har erfarenhet i detta som skulle kunna dela med sig? Har surfat lite på nätet och det råder delade meningar, vissa säger att det går andra säger att det inte går.

Det är ju så mycket finare med stora plattor!

3 kommentarer:

Helena sa...

Hej!
Vi har stora klinkersplattor som är 30 gånger
60cm i vårt ena badrum.I duschen är det mosaik 5 gånger 5cm.
Det funkar jättebra.Vår plattsättare gjorde ett jättebra jobb,så det blev kanonsnyggt.

Lycka till med ert val.

Må så gott.

Kram
/ Helena

Maria sa...

Hej Paulina.

Det går visst bra med stora plattor sålänge underarbetet är gediget gjort vill säga. Det gäller att flytspackla golvet ordentligt för att få ett bra fall. Sedan är det ju givetvis på det sättet att i duschen är det fördelaktigt med mindre plattor.

Vi är jättenöjda och har inte några som helst problem.

Lycka till.

Kram Maria

sandyekman sa...

Hej!
Vi har också stora plattor i båda våra badrum. Men mindre klinkers i duscharna. Det var inga som helst problem.

Hoppas ni får klarhet i hur ni ska göra.
kram