söndag 7 september 2008

Dax att börja plöja huskataloger....

Nu är det äntligen dax, vi köpte en tomt innan vårt bröllop och nu när vi är tillbaka från bröllopsresan ska vi ta tag i nästa projekt - välja hus. Vi har hur många huskataloger som helst och nu ska vi börja plöja igenom dessa och sålla. Gud vad svårt det är att välja.

Tomten är på 1500 kvm och har utsikt mot Mälaren, den ligger i området Roxnäs i Eskilstuna och är jättefin. Det finns några begränsningar i detaljplaneringen varav en av dessa är att största tillåtna byggnadsarea för huvudbuggnaden är högst 150 kvm plus 40 kvm för komplementbyggnaden vilket resulterar i att vi troligtvis kommer att bygga ett 1 1/2 plans hus eftersom vi vill ha lite större än 150 kvm. Vi har börjat med att göra en husspec på vad det är vi vill ha, hur stort, hur många rum osv. det blir spännande, men samtidit väldigt jobbigt, hur ska man någonsin kunna välja vilket hus man vill ha, det finns ju flera tusen....

I dagarna framöver ska vi försöka boka in möten till några av säljarna för de mest attraktiva husfirmorna och se vilka som känns bra samt också kolla pris på husen. Mer info om hur detta har gått kommer framöver.

Inga kommentarer: